En mysig vedugn till hemmet

Det finns mycket som är mysigt i en inredning, och vi kan vilja samla på oss en hel massa sker som vi tycker är mysiga att ha i hemmet. Men det är få saker som lyckas kombinera mysighet med att det också är praktiskt på samma gång, men en av dessa prylar är helt klart en vedugn!

vedugn

Klicka här för att komma till vedugnen

Ditt hem kan bli så mycket mysigare och trevligare med en härlig vedugn från F-Bruno som du kan hitta på http://www.f-bruno.com/vedugnar där du hittar ett stort utbud. Tänk dig bara själv, att få känna den där sköna värmen från ugnen, få höra hur det sprakar från veden, doften av vedträna som sakta bränns upp och samtidigt kan du få dig en riktig smakupplevelse genom att baka eller tillaga någonting i vedugnen. Det är få tillagningsmetoder som ger ett så bra resultat och en så god smak som en vedugn. Och det är dessutom väldigt snyggt, ta bara en titt på vedugnen här bredvid från F-Bruno, blir du inte riktigt sugen på den när du ser den?

En vedugn är bra till mycket

En vedugn kan man med fördel använda till att baka olika former av bröd. Har man sina rötter i Höga Kusten mitt i Västernorrland är man säkerligen uppvuxen med det traditionella tunnbrödet intryckt i munnen vareviga fika, och det är ett bröd som man behöver en riktigt bra bakugn för att kunna tillverka. Mats Krantz skaffade sin vedeldade bakugn för att kunna baka bröd, kanske inte så mycket tunnbröd men väl andra sorters bröd. Men han är inte heller ensam om att vara en man som vill tillaga saker i vedugn, vi kan även läsa i den här artikeln om en karl som går under namnet Ergin Yücel som även han skaffade sig en vedugn för att kunna tillaga mat i den, och han gör det inte bara som en hobby utan som en satsning som han ska bygga hela sin verksamhet kring. Ett imponerande hantverk är det sannerligen att baka och laga mat i en vedugn, kanske något du själv ska ge dig på? Det blir mysigt.