Förebygga inbrott

Något som förmodligen är bland det mest hemska som kan hända en husägare, är att det blir inbrott i huset. Tanken att någon okänd har varit i ens hem kan vara obehaglig och har tjuven dessutom fått med sig värdesaker, lider man förmodligen en stor förlust. Det finns dock några saker man kan göra för att förebygga ett inbrott.

391654-thief-with-crowbar

Sverige drabbas varje år av många inbrott och delar av Södra Järva i Stockholm, är bland de mest inbrottsdrabbade platserna i hela Europa. Detta skriver man i en artikel i Dagens Nyheter. Antalet brott går ofta upp runt den här tiden på året, då det blir mörkare ute. Men i Södra Järva är invånarna utsatta för inbrott året om. Vart åttonde hem i området drabbas av inbrott varje år. Man vet inte riktigt anledningen till varför så många inbrott sker i området, men för att förhindra inbrott finns en del saker man kan göra.

Bland annat kan man investera i ett inbrottslarm från Sectoralarm.se. Då får man även skydd mot brand på köpet. I Ystads Allehandla skriver man bland annat kan be folk att titta in i bostaden när man inte är hemma. Man kan även be grannen hänga sin tvätt på torkställningen ute, parkera sin bil på uppfarten och klippa gräsmattan. Försäkringsbolaget Trygg Hansa har också ett par tips. De säger att man bland annat ska hålla koll på hantverkarna. Tjuvar klär ofta ut sig med blåställ och en stege under armen. Man kan även installera sensorer som tänder utebelysningen. Tjuvar gillar att jobba i mörker och tänds lamporna kan tjuvarna faktiskt bli avskräckta och välja ett annat hus. Man kan även ha ständig kontakt med polisen och höra med dem innan man åker bort om det skett några inbrott i ens område. För lyckas tjuvarna göra inbrott i ett område, kommer de gärna tillbaka och testar igen.