Hur du inreder gästrummet

Genom att inreda ditt gästrum smart, praktiskt och i lugna färger får du dina gäster att trivas och komma till ro. Här får du veta vad du ska tänka på för att ditt gästrum ska bli så välkomnande som möjligt.

Det viktigaste med ett gästrum är att gästen har någonstans att sova. En bra säng är otroligt viktigt för en bra nattsömn och du hittar sköna och prisvärda sängar hos https://sangvaruhuset.se/sv/artiklar/sgar/populara-sangmarken/carpe-diem-beds/index.html, så att dina gäster kan vakna utvilade.

Att inreda små rum

Oftast är det ju det lilla sovrummet som blir gästrum, och ett mindre rum sätter lite krav på en smart inredning för att kännas större och luftigare. För att inreda små rum kan du använda dig av speglar, det får rummet att verka större. Även färger spelar stor roll, och ljusa färger lurar ögat att tro att rummet är större än vad det är.

För att få gästerna att trivas är sköna sängkläder ett måste. Tänk helt, rent och mjukt, gärna matchande sängkläder dessutom, om det är en dubbelsäng du har. Krokar och plats att hänga saker längs väggen är ett annat av de 10 tips som tidningen Lantliv skriver om. Kom ihåg att textilier som filtar eller plädar är både varmt och mysigt, och ger en fin atmosfär i rummet, så lägg gärna en lurvig pläd på sängen.

Få gästerna att känna sig välkomna

Att bli känd som en bra värd genom ditt välkomnande gästrum är väl trevligt? Det finns några väldigt enkla knep för att lyckas med det. Lägg in gästhanddukar, morgonrock och tofflor, det är alltid gosigt. En annan idé är att se till att det finns mobilladdare och en lapp eller skylt med husets eget WiFi. Det är en fin gest till besökaren.
Slutligen är en vas med blommor, eller kanske en prydlig krukväxt alltid trevligt att ha i rummet, det ger lugn och en trevlig atmosfär.