Investera i hemmabiosystem

Om man vill tillbringa mycket tid i sitt vardagsrum med att titta på film, serier och lyssna på musik kan det vara värt att investera i ett hemmabiosystem. Det går att få bra system för runt tiotusen kronor.

2469199-tv-room

Den som vill skapa ett riktigt mysigt vardagsrum som man kan fredagsmysa i, gör rätt i att läsa det här inlägget som vi skrivit tidigare. Något som vi inte tog upp då men som är oerhört viktigt att ha i ett vardagsrum om man verkligen vill trivas och tillbringa mycket där, är en bra tv-anläggning. Utan en sådan kan man ju inte sitta och titta på filmer, serier och annat trevligt. Den som verkligen vill satsa på sitt vardagsrum och se till att det blir något alldeles extra gör rätt i att investera i en bra hemmabio, som gör upplevelsen så mycket roligare.

Välj rätt högtalare

I Sydsvenskan kan man läsa att man kan få en bra hemmabio för runt tiotusen kronor. Den summan är nämligen smärtgränsen för många när de ska shoppa saker till hemmabion. Förutom någon typ av mediespelare och en hemmabioförstärkare behöver man ett par riktigt bra högtalare för att göra upplevelsen ultimat. Det finns självklart en mängd olika högtalare att välja på och det kan vara bra att läsa på lite om vad som finns på marknaden. Många blir nog lite suktade att köpa mindre system för att de är lite billigare och tar mindre plats. Och sådana system duger självklart för att se film. Men dessa små högtalare är väldigt begränsade när det kommer till ljudtryck, vilket gör att det går desto sämre att lyssna på musik i dem.

Skippa subbasen

Ett tips för att kunna köpa lite bättre högtalare utan att det ska kosta skjortan, är att helt hoppa över subbasen. Då har man råd med större högtalare. Självklart kan man vid ett senare tillfälle köpa till en subbas om man vill ha häftigare baseffekter i ljudet. Men det är inget måste att ha och i början går det bra att köra utan. Om man sedan väljer att köpa till en subbas till sitt redan befintliga högtalarsystem behöver man inte köpa en bas av samma märke som resten av högtalarna. Några av de märken man kan handla den ifrån är:

  • Argon.
  • SVS.
  • REL.
  • Velodyne.