Lämna ett rent hem vid flytt

Anledningen till att vi tycker om att flytta i Sverige är för att vi tycker om förändring och hela konceptet med en nystart – men när man lämnar sin gamla bostad ska man inte glömma att göra det mysigt för nästa person som ska flytta in. Så glöm inte flyttstädningen!

När det kommer till vårt hem är det ingen hemlighet att vi människor faktiskt mår som bäst när vi har det fräscht, snyggt och fint runt omkring oss, för vi mår helt enkelt sämre i en ostädad lägenhet än vad vi gör i en strukturerad och städad miljö. Så när man ska byta hem är det en självklarhet att man städar innan man lämnar över nycklarna till nästa person som ska flytta in – men detta är inte något man behöver göra själv – Flyttstädning ingår nämligen i RUT-avdraget och under 2014 var just flyttstädning den mest efterfrågade RUT-tjänsten (källa).

”Då flyttstädning, precis som alla städtjänster i hemmet, är en hushållsnära tjänst är det avdragsgillt i enlighet med RUT-avdraget. Detta betyder att när du ber om en offert på flyttstädning i Stockholm hos oss så kommer du både att få en kvalitetsgaranterad städning och möjlighet att dra av arbetskostnader upp till 50 000 kr.” läs mer hos Stockholm Städgruppen AB.

Var noga när du anlitar städfirma????????????????????????????????????????

När det är dags att flyttstäda finns det några viktiga saker att tänka på. Bor man exempelvis i en hyresrätt och inte anlitar en städfirma och inte heller städar sin lägenhet själv vid en flytt kan man tvingas att betala för en flyttstädning som fastighetsägaren beställer – och då har man varken kontroll över hur städningen utför eller vilket pris man kommer att få betala (källa). Därför är det viktigt att själv förekomma fastighetsägaren genom att antingen städa noga själv eller anlita en städfirma på eget bevåg, men då ska man vara noga med att ta referenser innan man beställer tjänsten. I Umeå var det till exempel en beställare var flyttstädning inte utfördes korrekt och trots klagomål och löften om åtgärder blev inget gjort vilket betyder att personen betalade för en tjänst som egentligen inte utfördes (källa).