Låt amorteringsfesten börja

Riksbanken sänker räntan för att stimulera ett mer frodande samhälle och då är det många människor som passar på att med det amortera och betala av mer på lånen. I Stockholm märken man av det mest, men människor landet runt betalar mer, och visst är det smart och långsiktigt. 

3040342-lagenheter-i-bostadsomrade-4I Dagens Industri går det att läsa att nu när Riksbanken väljer att sänka räntan ytterligare och nu placera den på minus 0,1 % så är det fler och fler som passar på att amortera av på sina lån – vilket är smart. I Stockholm är det var femte person som kommer amortera mera. Siffrorna från TNS Sifo visar också att de som planerar på att öka sina lån är 1 %. Går man i tankar på att sälja är det ett gyllene tillfälle just nu och det finns bra mäklare i uppsala som ser till att man få ut bästa möjliga av sitt boende. För att få ut bästa möjliga gäller det att man tänker på att fixa i ordning lägenheten och gärna tar in någon som tänker till och gör snyggt samtidigt som man skapar rum för att spekulanterna ska kunna se sig själv där.

Ett hus inne i stan

När det kommer till Stockholm och till bostäder så är det lägenheter som häller om man vill bo innanför tullarna. Dock med några få undantag, och dessa växer inte på träd. I Aftonbladet finns en artikel om ett vackert litet minihus som ligger mitt på Kungsholmen och är strålande fantastiskt. Detta hur är på 28 kvadratmeter men med en fantastisk planlösning som gör att det inte känns litet utan alldeles underbart. Dock har lägenheten precis blivit såld, men vad man kan göra är att hålla utkik om ens drömbostad dyker upp, för att flytta är en stor del av livet.