Mysigt med bra ljusinsläpp

Det finns många sätt att renovera sitt hem – men inget gör så mycket för den mysiga känslan som fönstrens ljusinsläpp.

När det kommer till att renovera hemmet finns en sak som många förbiser, nämligen hemmets fönster och dess ljusinsläpp. Men sanningen är att ljusinsläppet gör mycket för att skapa den där riktigt härliga hemmakänslan och det går faktiskt att byta fönster till bra pris, så kostnader för detta är inget man egentligen behöver oroa sig för. Och om man vill göra annorlunda fönster går det att ordna det med, det är familjen Birkhorsts hem bevis på:

”Små detaljer som fönstren avslöjar att huset från början byggdes som en kyrka” läs mer genom att klicka här.

????????????????????????????????????????Men det är inte alla som vill bo i en gammal kyrka, och utseendet är inte enda anledningen till att byta fönster. Det går även att sänka sina värmekostnader om man väljer rätt typ av fönster att byta till, och om man gör det på rätt sätt – så som att byta fönster under rätt årstid exempelvis. Kom dock ihåg att inte byta till vilket fönster som helst, ett fönster har trots allt en livslängd på omkring 40 år så var noga att dess utseende passar huset (källa). Sen kan det även vara bra att vara noga med att sköta sina fina fönster när de väl är på plats. Visste du till exempel att du kan tillverka egen fönsterputs som både är mer miljövänlig, billigt och skonsammare för fönstret glas?

Egen fönsterputs

Det är enkelt att göra egen fönster puts. Allt som behövs är varmt vatten som du blandar i en matsked diskmedel, en halv deciliter vinäger och två matskedar majsstärkelse (källa). Sen är det bara att tvätta och torka torrt – så kommer ljuset in ordentligt och myser till stämningen!