Pigg med rätt belysning

Nu är de mörkaste månaderna på året här och det gäller verkligen att hitta något som kan pigga upp. Rätt belysning kan göra detta och den som jobbar med både kall och varm belysning kan få en riktigt bra dygnsrytm, även om det är kolsvart utomhus.

5769928-led-glodlampa

Genom att använda oss av artificiell belysning kan vi bli piggare på vintern, skriver Svenska Dagbladet. Den här typen av belysning är en outnyttjad resurs för oss som bor långt ifrån ekvatorn och ofta drabbas av så kallad ”årstidsrelaterad nedstämdhet”. För att piggna till under det mörka halvåret kan vi bli bättre på att variera ljuset och nyckeln är att mixtra med varmt och kallt ljus som finns i led-lampor. Nu finns nämligen led-lampor i affären som går att reglera från kallt till varmt ljus. Det kalla ljuset får oss att vakna till, medan de varma ljuset gör att vi varvar ner och gör oss redo för sömn.

Ett snyggare hem

Belysningen gör inte bara att vi kan reglera vår dygnsrytm och bli pigga eller trötta vid rätt tillfällen, den kan även skapa en härlig känsla i hemmet och göra hemmet mycket snyggare. En riktigt härlig taklampa i kombination med ett trevligt stämningsljus kan verkligen lyfta atmosfären i hemmet. Den som vill hitta snygga taklampor som piffar upp vilket hem som helst kan klicka in på http://confidentliving.se/produkter/belysning/inne/taklampor. På Confident Living har de även annan typ av belysning och för att hitta all belysning som man behöver kan man klicka här.

Kombination av flera ljuskällor

För att skapa rätt stämning i ett rum behöver man hitta en balans mellan ljus och skugga, skriver Expressen. Alla rum ska ha allmänljus, arbetsljus och stämningsljus. I allmänljuset kan man läsa eller titta på tv. I arbetsljuset kan man städa eller stryka och i stämningsljuset kan man umgås i rummet.