Renovera rätt

Vi vill många göra om våra kök, men vad finns det egentligen att tänka på när man river ut, köper nytt (eller begagnat) och installerar allt från vatten till elektronik samtidigt som köksluckorna ska sitta på plats?

I NSD kan vi läsa att det faktiskt är riktigt stora prisskillnader när det kommer till köksrenoveringar, det kan faktiskt skilja upp till 40 000 kronor för en och samma renovering, det råd som konsumenter ges i artikeln är att det alltid är bäst att ta in flera offerter och dessutom prisförhandla med just hantverkarna – det gäller att titta på F-skatt, ROT-avdrag samt arbets- och materialbeskrivningar. Se dessutom offerten som ett utgångsläge, som går att förhandla ner, be en dyrare offert att motivera priset.

Återströmningsskydd viktigt

kök lyxigt 500pxNågot som man också bör vara uppmärksam på är hur vattnet ska hanteras, på Boverkets hemsida kan man läsa vidare kring detta, för det finns nämligen krav på installationer för tappvatten i kranen, övrigt vatten samt spillvatten. Om det är utfört rätt enligt regler och med rätt yrkeskunskap så har vattnet en god kvalitet när det når just kranen och våra dricksglas. När detta hanteras så behövs bland annat återströmningsskydd, som gör att risken minimeras vad gäller för förorenat vatten att strömma tillbaka och påverka dricksvattenkvaliteten, ett sådant återströmningsskydd går det för övrigt att köpa på radonettairgap.se

Ofta går det också att renovera sitt kök med smarta lösningar till ett billigt pris, som Jessica gjorde i denna artikel, utan att riva ut och bygga om hela köket – genom att måla om alla köksluckor och sätta nytt kakel och även vitmålat golvet för att ge en känsla av rymd.

Det är helt enkelt bra att planera inför en eventuell renovering, göra en kostnadskalkyl och be om både råd och hjälp – från de i ens närvaro som kanske vet hur man rustar kök, men även de som vet hur man gör det på billigast möjliga sätt.