Skapa en mysig trädgårdsgång med stenplattor

Gör att ge din trädgård extra piff samt skapa en trevlig funktion är ett bra tips att anlägga en liten eller stor trädgårdsgång. Skapa en som passar dig, din trädgård och dina behov och lägg ut vackra stenplattor och marksten som ringlar sig längs tomten.

Skapa en vacker och funktionell utemiljö med en snygg trädgårdsgång i sten. Det är bar mycket mer praktiskt än en med grus då det tenderar att flytta sig till gräsmatta och tas med in i huset. Satsa på snygga stenplattor från flisbyab.se istället.

Underhåll av stengång

En gång byggd med natursten är nästintill underhållsfri, skriver Expressen i en artikel. Natursten är snyggt och tåligt, och finns i många olika utförandet. Men oavsett vilken typ av stenplattor så finns det ändå lite underhåll som du behöver hålla dig till. Gången ligger på plats och blir nästan snyggare med tiden, men det du behöver göra är att rensa ogräs mellan plattorna och justera plattorna om underlaget inte är så bra, skriver Aftonbladet. Om du gör ett redigt underarbete så går det bra att till och ked lägga på sämsta tänkbara underlag, nämligen lerjord, men gör du inte det så får du desto mer underhåll av din trädgårdsgång.

”Den hårdlagda gången av marksten är alltså klart fördelaktigare. Slarvar man inte med underarbetet och låter bli att överbelasta ytan ligger den också orubbligt på plats i många år. Och kan man låta markstenen få en eller annan mjuk kurva gör den hela trädgården mjukare och mera inbjudande”, skriver dinbyggare.se.

Lägga marksten som gång

I samma artikel från dinbyggare.se skriver man om hur du anlägger en gång med marksten. Det kräver bland annat noga planering, förarbete och en noggrann arbetsföljd.