Skapa vardagsrummet att fredagsmysa i

Alla svenskar älskar fredagsmys och för att få det där ultimata myset på fredagskvällen, krävs det att man har ett riktigt bra vardagsrum. Vi ger er tipsen på hur ni skapar ett sådant.

3657531-happy-family-watching-television-together

Förra året firade ”fredagsmys” 20 år och detta rapporterades i flera olika medier, bland annat i tidningen Norran. Fredagsmyset innebär lite olika saker för olika personer men rent generellt handlar det om att slappa i soffan i vardagsrummet framför teven med lite snacks och möjligtvis tacos. Första gången fredagsmyset nämndes i medierna var alltså för 20 år sedan och då handlade det om en tidningsartikel. I tidningsartikeln kunde man läsa om en familj som gillade att tillbringa sina fredagskvällar hemma med familjen. Fredagsmyset har fått ett rejält uppsving sedan dess och 2013 omskrevs begreppet hela 2 948 gånger.

Tips för det ultimata vardagsrummet

När man ska ha ett riktigt bra fredagsmys krävs ett trevligt vardagsrum, för det är ju faktiskt där som fredagsmyset utspelar sig. Vad man anser vara ett bra vardagsrum varierar. Vissa tycker att en teve inte är nödvändig, medan andra inte kan leva utan en teve i vardagsrummet. Något som de flesta dock kan enas om är att en soffa och ett soffbord är måsten i vardagsrummet. Dessa kan man till exempel hitta på Trendrum.se. För att få till det där perfekta vardagsrummet kan man ta till sig några knep från Sköna hem.

  • Placeringen av soffan kan göra hela skillnaden i vardagsrummet. En tumregel kan vara att se till att soffan står så att den välkomnar dig när du stiger in i rummet.
  • Försök skapa någon typ av blickfång i vardagsrummet. Detta kan vara en eldstad eller en vacker utsikt. Om du inte har något sådant så kan du skapa ett genom en stor tavla, en större spegel eller färglada kuddar. Vill du vara trendig väljer du med fördel kuddar med ett antikt utseende. Läs mer.
  • För att få till den riktiga mysstämningen i vardagsrummet krävs en härlig matta. Vill du att mattan ska vara välkomnade väljer du med fördel en fluffig.
  • Försök få en balans i hela rummet. Har du en stor soffgrupp i ena änden av rummet kan du balansera det med en lite mindre myshörna i en annan ände.
  • Få den färdiga känslan på vardagsrummet genom att mjuka upp med detaljer.