Undvik dyra elräkningar – byt till PVC

Jo, visst är det en hög mysfaktor på träfönster. Men när kylan väl kommer i januari och minusgraderna klättrar nedåt, då är det inte lika mysigt längre när elräkningen kommer. Med bättre isolerade fönster kan du räkna med att dina elkostnader går ner. PVC släpper inte ut och in luft som du hellre skulle vilja bevara inomhus så att du måste dra på värmen på högsta temperatur för att känna av det. 

Svårt att släppa dina träfönster? Du kanske tillhör den där generationen som helt enkelt tycker att PVC är osmakligt och nymodigt. Då är det nog dags att göra en omvärdering, eftersom PVC fönster har bättre isoleringsförmåga. Det finns dessutom varianter som är i princip likadana som klassiska träfönster – nu finns det med andra ord inga fler ursäkter. PVC är bättre ur klimatsynpunkt – de släpper helt enkelt inte in och ut en massa dyrbar varm (eller kall!) luft. Tänk till en gång extra och gör din plånbok och klimatet en tjänst.

PVC sänker dina elkostnader

Har du tagit en titt på 2019 års elprisprognoser? Både DI, GP och Sydöstran är tidiga med att notera de skenande elpriserna, som under 2018 steg med ca 40 % och har varit med i en långtgående uppåttrend. Prognoserna talar ett tydligt språk, de kommer fortsätta öka. Om du inte är osugen på att lägga alla dina pengar på elen, är det därför en god idé att byta ut de där idylliska träfönstren en gång för alla. När allt kommer kring är det inte många som ser skillnad längre.

Andra sätt att hålla nere kostnaderna är att släcka lamporna när i rummen man inte vistas i dem, om man har möjlighet kan man byta ut sin uppvärmning till pellets också. Men det som mycket handlar om är ju att öka isoleringen i ens hem. Att behålla den värme som elen värmer upp – och stänga ute hettan under sommarens hetaste dagar. Inget klår isolering – det är det mest effektiva sättet att sänka elräkningarna. Därför rekommenderar vi att byta till PVC fönster när du får möjlighet! Det gör garanterat skillnad på elfakturan, både på vintern och sommaren.